Site logo
3 iunie 2020
trenuri cu electricieni Trenurile Soarelui 2020 gratis cu trenul vagoane modernizate mersul trenurilor de Sfânta Maria călătorii cu trenul pentru studenți tren suplimentar spre Constanța revizia tehnică a vagoanelor

Odată cu lansarea sezonului estival, CFR Călători pune în circulație trenuri cu electricieni în vagoane, pentru eventualitatea în care se defectează instalația de aer condiționat.

trenuri cu electricieni Trenurile Soarelui 2020 gratis cu trenul vagoane modernizate mersul trenurilor de Sfânta Maria călătorii cu trenul pentru studenți tren suplimentar spre Constanța revizia tehnică a vagoanelor

Operatorul feroviar de stat a anunțat miercuri că din 12 iunie vor începe să circule Trenurile Soarelui 2020, programul estival fiind valabil până la data de 6 septembrie.

Într-o primă etapă, din 12 iunie se prelungesc rutele dinspre Baia Mare, Satu Mare, Timișoara sau Iași până la Mangalia urmând ca din 26/27 iunie să intre în circulație trenuri special dedicate asigurării legăturii cu litoralul dinspre Timișoara Nord, Arad, Deva, Craiova, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj-Napoca, Brașov, Târgu Mureș, Iași, Suceava, Galați, iar garniturile menționate mai sus vor reveni la mersul inițial.

În total, vor fi 36 de garnituri, adică 18 perechi de trenuri care vor asigura legătura între cele mai importante orașe din țară și litoralul Mării Negre, dar vor fi puse în circulație și patru trenuri între București și Tulcea pentru turiștii care vor să ajungă în Delta Dunării.

Dan Costescu: Trenuri cu electricieni spre litoral

Toate trenurile InterRegio care circulă spre litoral au instalație de aer condiționat și, în premieră, vor fi electricieni în vagoane pentru a repara eventualele defecțiuni ale sistemului de climatizare, a declarat la Radio România Actualități directorul general al CFR Călători, Dan Costescu.

”Anul acesta avem planificat un pachet de 36 de trenuri sezoniere, pleacă din București sau trec prin București, multe din ele, cele la distanță mare, în afară de vagoane clasă au și vagoane cușetă sau de dormit, încercăm să selectăm pentru aceste trenuri cele mai bune vagoane. Sunt revizuite din punct de vedere al circulației și electric. Pentru confortul călătorilor, pe durata zilelor călduroase chiar să aibă însoțire cu personal de specialitate, electricieni în speță, care supraveghează și intervin sau repornesc instalația atunci când, din cauza temperaturilor ridicate pot apărea defecțiuni tehnice”, a spus Costescu.

În privința trenurilor turistice spre Sofia, Salonic și Istanbul, operatorul national a propus companiilor feroviare partenere reluarea circulației din 6 iulie.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share