Site logo
30 ianuarie 2023

Cinci trenuri Regiotrans (actualmente Regio Călători) au fost vândute de către Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) la un preț mediu de 1,5 lei la kilogram, acestea fiind puse sub sechestru într-un dosar de corupție instrumentat de DNA și legat de subvenții ilegale primite de companie în perioada 2009-2015.

Au fost astfel vândute:

Trenuri Regiotrans au fost vândute la preț de fier vechi

Prețurile de vânzare sunt corespunzătoare fierului vechi. Astfel rama RIB 511-R22 cu o greutate de 122 tone a fost vândută la un preț de 170 mii lei, respectiv 1,4 lei pe kilogram, peste prețul pieței la fierul vechi ordinar, depășire explicată prin aceea că rama are în componență produse din fier superior calitativ. Potrivit unui site de licitații în insolvență o firmă de profil a demarat o licitație de vânzare a deșurilor de oțel aliat de 4,5 lei/kg.

Bunurile se află în stare avansată de degradare și incomplete, iar locul de predare a acestora este județul Covasna.  Aceste active au mai fost scoase la licitație în ultimii ani, fără a-și găsi un cumpărător, potrivit justnews.ro.

SC Regiotrans SRL, care a fost administrată de Costel Comana (omul de afaceri care s-a sinucis în toaleta unui avion în 2015), a fost acuzată de DNA că a beneficiat de uriașe subvenții ilegale, în judecată fiind trimise două persoane fizice și patru juridice. Statul Român prin ANAF s-a constituit parte civilă în procesul care se derulează la Tribunalul București cu suma totală de 1.156.064.128 lei. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 7 februarie 2023.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Coș

Share