Site logo
UIC marchează joi Ziua siguranței la trecerile la nivel cu calea ferată
10 iunie 2021

Joi, 10 iunie, Uniunea Internațională a Căilor Ferate (UIC), împreună cu diverși actori din sectoarele feroviar și rutier, autoritățile din domeniul siguranței rutiere, mediul academic și instituțiile internaționale, organizează a 13-a ediție a evenimentului Ziua siguranței la trecerile la nivel cu calea ferată.

Ziua siguranței la trecerile la nivel Poliție la trecerile la nivel eliminarea trecerilor la nivel trecerile la nivel cu calea ferată amenajarea trecerilor la nivel licitație la Regionala Cluj

Anul acesta, evenimentul va avea loc online, fiind organizat în comun de UIC și Network Rail, managerul britanic de infrastructură feroviară.

Ziua internațională de conștientizare a trecerii la nivel (ILCAD) este campania unică de conștientizare mondială privind siguranța traversării căii ferate. Acest eveniment a fost inițiat de Uniunea Internațională a Căilor Ferate (UIC) cu sprijinul comunității feroviare din întreaga lume, începând din 2009.

Ziua siguranței la trecerile la nivel, la a 13-a ediție

În fiecare an, o țară parteneră găzduiește o conferință internațională pentru a lansa evenimentul anual. Fiecare participant împărtășește bune practici și proiecte pentru creșterea siguranței, contribuind astfel la scăderea numărului de accidente și victime. În 2009 și 2010 a avut loc o conferință de presă la clădirea CE Berlaymont. Cea de-a 13-a ediție a ILCAD va fi lansată pe 10 iunie 2021 de la 14,00 la 18,00 (15,00-19,00 ora României) printr-o conferință internațională online (în engleză, spaniolă și franceză), deoarece conferința cu participare fizică care ar fi trebuit să aibă loc în York la Muzeul Național al Căilor Ferate, găzduită de Network Rail, a fost anulată din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei.

În UE, 98% din coliziunile cu vehiculele la trecerile de nivel sunt cauzate de nerespectarea regulilor de circulație, fie în mod deliberat, fie accidental. Erorile de conducere pot fi cauzate de rutină, stres, oboseală, lipsă de atenție, consum de substanțe psihoactive sau accelerarea vitezei, precum și utilizarea necorespunzătoare a instrumentelor electronice (GPS, telefon mobil etc).

Într-o lume ideală, trecerile la nivel nu ar exista, spune UIC. Cu toate acestea, conform estimărilor UIC, există peste jumătate de milion de treceri la nivel mondial. Prin urmare, este vital ca șoferii să respecte regulile drumului și să acorde atenție barierelor și semnalelor rutiere și semnalelor care există pentru a le proteja.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share