Slide Slide


PARTENERI:

Un ONG propune Viena și Berna drept modele la oprirea tramvaielor în stații

By
Având în vedere intenția PMB de a demara licitațiile pentru proiectarea și execuția tuturor tronsoanelor rămase nemodernizate din rețeaua de tramvai, împărțind lucrările în 16 loturi distincte, Asociația „Metrou Ușor” (AMU) continuă analizarea acestor tronsoane, venind în întâmpinarea autorităților decidente cu cel de-al 4-lea pachet de propuneri punctuale ce au ca scop eficientizarea exploatării și creșterea calității serviciului pentru călători.
Proiectele vizate în acest pachet sunt:
  • Str. Paleologu, Str. Armand Călinescu, Str. Vasile Lascăr și Str. Lizeanu;
  • Bd. Dimitrie Pompeiu, Șos. Petricani, Bd. Lacul Tei, Str. Maica Domnului, Str. Reînvierii și Str. Turmelor;
  • Bd. Ferdinand I;
  • Șos. Pantelimon;
  • Bd. Chișinău.

Modelul vienez și elvețian, la oprirea tramvaielor în stații

Propunerile AMU au ca scop accesibilizarea totală a rețelei, prin:
– construirea de noi peroane acolo unde trama stradală permite;
– aplicarea modelului Viena în stațiile unde nu există loc pentru peroane;
– apropierea liniei de tramvai de trotuar pe model Berna;
– îmbunătățirea deservirii transportului public prin reamplasarea și construirea de noi stații în zone ce nu beneficiază de acces facil la tramvaie;
– eficientizarea tramei stradale pentru a acomoda încă o bandă de circulație ce poate fi dedicată transportului public; astfel, viteza de circulație a tramvaielor poate crește fără afectarea celor ce conduc;
– creșterea siguranței călătorilor, prin amplasarea de noi treceri de pietoni în puncte cheie, care să scurteze totodată distanțele de parcurs până la cea mai apropiată stație (foto 4).
– creșterea flexibilității rețelei, prin crearea de noi racorduri strategice, care să ajute în cazul avariilor, accidentelor rutiere sau devierilor tramvaielor (foto 5).
– facilitarea transbordărilor rapide între mijloacele de transport în comun, prin gruparea acestora în stații comune și prin edificarea de noi culoare TRAM+BUS.
Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share