Slide


PARTENERI:

Un șef de tren italian a fost reangajat după ce fusese concediat pentru ”exces de zel”

By

Un șef de tren italian a fost reangajat printr-o decizie a instanței, după ce fusese dat afară de conducerea Trenitalia, care îl acuzase că i-a terorizat pe călători dând dovadă de ”exces de zel”.

În total, Francesco Bonanno a dat peste 5.000 de amenzi în aproximativ doi ani, perioadă în care i-a controlat pe călătorii din trenurile Trenitalia ce se deplasau pe rute din nordul țării.

Șeful de tren, originar din Sicilia, a dat însă compania în judecată, iar acum Curtea Supremă de Justiție din Italia a decis că bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost concediat ilegal, relatează presa franceză, citând Corriere della Sera.

Trenitalia l-a dat afară în anul 2017, după ce a primit o mulțime de plângeri de la clienți nemulțumiți. La acea dată, compania le-a rambursat clienților o sumă totală de 10.000 de euro, echivalentul amenzilor considerat a fi aplicate abuziv. Bonanno îi amendase pe călători pentru diverse contravenții, cum ar fi călătoria cu trenul fără bilet, nevalidarea acestuia sau dacă greșiseră trenul.Șef de tren italian, reangajat în urma deciziei judecătorilor

Judecătorii au decis însă că bărbatul nu a greșit cu nimic și că trebuie să fie reangajat. Instanța a arătat că, într-adevăr, Bonanno a dat dovadă de ”un zel ieșit din comun” și că era „inflexibil”, însă el pur și simplu și-a făcut treaba, chiar dacă „într-o manieră extrem de meticuloasă”.

„Coșmarul a luat sfârșit. Nu sunt vânător, dar la muncă e nevoie de disciplină și trebuie să mă asigur că toți călătorii au un bilet valid”, a declarat Bonanno pentru ziarul italian Corriere della Sera.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share