Slide Slide Slide


PARTENERI:

Urs lovit de tren în județul Buzău. Ar fi un bun un program de ecoducte pe liniile existente?

By

Un urs a fost lovit de tren sâmbătă între localitățile Nehoiașu-Buzău. Nu este primul urs ucis în zonă și, din păcate, nici măcar în zonele în care au loc astfel de incidente CFR SA nu montează ecoducte.

Prezența urșilor, semnalată în din ce în ce mai multe localități montane ale județului, generează probleme în comunitățile respective. Numai noaptea trecută, în decurs de câteva ore, au fost înregistrate două incidente grave, în ambele fiind vorba despre apariția unor urși în zone locuite, potrivit sansanews.ro.

Circulația feroviară pe ruta Nehoiașu-Buzău a fost oprită, dimineață, în jurul orei 4,00, după ce locomotiva unui tren care abia se pusese în mișcare a lovit un urs. Incidentul s-a produs pe calea ferată din zona Șețu, iar animalul sălbatic nu a supraviețuit imapctului. Fiind vorba despre un exemplar dintr-o specie protejată, a fost anunțată Poliția care a declanșat o anchetă. Garnitura s-a pus în mișcare după ce s-au făcut constatări la fața locului.

Potrivit datelor la zi CFR SA nu are niciun program de realizare de ecoducte în zonele in care există un număr mare de animale sălbatice ce își pierd viața încercând să traverseze calea ferată. La nivelul MInisterului Transporturilor există în schimb politica urșii nu există -afirmație făcută recent de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, privind aceste omnivore în județul Timiș. (sursa foto Adobe stock)

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share