Slide


PARTENERI:

Valer Blidar și-a vândut partea deținută la Banca Feroviară

By
dubioasă pentru tramvaie

Omul de afaceri arădean Valer Blidar a vândut pachetul majoritar de acţiuni de la Banca Feroviară unui antreprenor din zona IT.

dubioasă pentru tramvaie

Cumpărătorul a 63% din acțiunile Băncii Feroviare, pachetul deținut de Valer Blidar, este Olimpiu Bălaș, proprietarul grupului New Business Dimensions. Ceilalţi acţionari ai băncii sunt Tristar SRL, cu 23%, şi Atelierele CFR Griviţa cu 9,5%, potrivit Mediafax.ro.

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane, a anunţat miercuri vânzarea. ”În ultimii doi ani am fost în discuţii cu mulţi investitori interesaţi de achiziţia băncii şi am analizat cu atenţie strategiile acestora. Cei doi investitori locali cooptaţi în acţionariat deţin o expertiză solidă în zona de fintech şi am credinţa că împreună vom transforma Banca Feroviară într-o bancă modernă şi inovatoare, capabilă să deservească afacerile locale”, a declarat Valer Blidar.

”Achiziţia unui pachet de acţiuni la Banca Feroviară este o decizie strategică prin care dorim să introducem un portofoliu de soluţii digitale, moderne, IMM-urilor din România. Deţinem soluţii de digitalizare aferente activităţilor băncii şi avem încredere in adopţia soluţiilor tehnice de către clienţi”, spune cumpărătorul pachetului de acțiuni.

Ceilalţi acţionari ai băncii sunt Tristar SRL, cu 23%, şi Atelierele CFR Griviţa cu 9,5%. Tranzacţia a primit aprobarea Băncii Naționale a României.

Banca Feroviară a fost lansată în 2009 de către Valer Blidar. Olimpiu Bălaş deţine New Business Dimensions, producător software care propune soluţii de business inteligence instituţiilor financiare din România.

Banca Comercială Feroviară avea la finele anului trecut active totale de 463 milioane lei şi o cotă de piaţă de 0,09%, în scădere faţă de 0,12% în 2018.  (D.C.)

 

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share