Slide


PARTENERI:

VIDEO Club Feroviar. Tunelul Bătuța a fost străpuns. Cum arată momentul

By
Asocierea FCC – Astaldi (actual WeBuild) – Salcef (contract semnat în 2017 pe 4 ani) și subcontractorul Cipa au ajuns cu săpătura în capătul dinspre Arad al tunelului Bătuța în lungime de 649 metri. Lucrările de tunel sunt executate de FCC. Tunelul Bătuța a fost străpuns.
Deschiderea tunelului va permite, începând de anul viitor, circulația cu 160 km/h pe încă 16 kilometri din cei 144 aflați în reconstrucție între Ghioroc și Simeria, potrivit Asociației Pro Infrastructura.
Astfel, din 2024 va rămâne la viteza veche (70 km/h, dar pe fir reabilitat) doar sectorul Ilteu-Câmpuri Surduc în lungime de 14 km. Din păcate, acolo antreprenorul Aktor este în urmă cu două tuneluri, scrie API.
Lucrările la tunel (parte a tronsonului km 614 – Simeria) au fost executate de compania spaniolă FCC.

Tunelul Bătuța a fost străpuns. Ce mai e de făcut

De la străpungere până la circulația trenurilor mai sunt lucrări importante de făcut: finalizarea galeriei, execuția căii, electrificarea și semnalizarea. Toate durează cam 12 luni. La capătul dinspre Simeria, lucrările la structurile de sprijin au fost blocate undeva în Guvern de niște avize.
„Dacă nu apar alte surprize neplăcute, de la anul vom folosi calea ferată reabilitată pe toată distanța Sighișoara-Curtici (348 km), din care aproximativ 320 km sunt proiectați pentru viteza maximă de 160 km/h”, scrie API.
În vara anului trecut, Club Feroviar menționa unele probleme survenite în calea lucrărilor la tunel. Ionuț Ciurea, director executiv API, spune acum că situația ar fi deblocată și că traficul va fi deschis anul viitor pe sector.
Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share