Slide


PARTENERI:

VIDEO GALERIE FOTO Lucrări de restaurare a automotorului din Parcul Feroviar Teiuș

By

În Parcul Feroviar Teiuș au loc în prezent ample lucrări, printre care și restaurarea automotorului și punerea în funcțiune a fântânilor arteziene.

Parcul Feroviar Teiuș

Parcul Feroviar Teiuș

„Am pornit de la ideea că orașul nostru, fiind un oraș de feroviari merită să aibă ceva ce nu se regăsește în întreaga regiune din vecinătatea orașului Teiuș. Este o realitate că în acest oraș a existat aproape în fiecare casă, cel puțin un membru care a activat în cadrul căilor ferate. Tocmai pentru a păstra vie ideea de CFR-ist în orașul nostru, am edificat acest parc feroviar, pe care l-am mobilat cu lucruri de care ne aducem aminte cu drag, pe cale de dispariție astăzi. Aici mă refer la locomotivele cu aburi, mândria orașului nostru, un automotor, o drezină, osii, burghie și un vagon din componența fostului tren regal”, a declarat pentru Ziarul Unirea primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai.

Primarul are ambiții mari pentru Parcul Feroviar Teiuș

El a adăugat că în momentul de față se lucrează pentru a pune în valoare automotorul, pe care patina timpului și-a pus amprenta.

”Cu ajutorul unor muncitori destoinici, dorim să-i redăm strălucirea de altădată, chiar dacă aceasta este stația terminus pentru obiectele noastre feroviare. Ambițiile noastre sunt mult mai mari, văd un parc feroviar cu alei, cu zone de relaxare, cu zone de spectacol, o zonă în care să ne simțim teiușeni”, a mai spus primarul.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share