Site logo
VIDEO GALERIE FOTO Stația STB din Pasajul Victoriei a fost finalizată. Urmează avizele
15 martie 2021

Lucrările la stația STB din Pasajul Victoriei din București, începute la finele lunii ianuarie, au fost finalizate și în curând va deveni funcțională.

stația STB din Pasajul Victoriei



stația STB din Pasajul Victoriei

Societatea de transport București urmează să primească avizele de exploatare, pentru ca în curând să aibă loc punerea în funcțiune a noii stații, a anunțat Asociația Ro-Trans într-o postare pe Facebook.

La finele lunii ianuarie, Primăria Capitalei a început lucrările la noua stație de tramvai din Pasajul Victoriei din București, unde în viitor ar trebui să fie un nod intermodal. La vremea respectivă, anunțul a fost făcut de primarul general Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook: ”Se lucrează în Pasajul Piața Victoriei pentru realizarea unei stații de tramvai. Bucureștenii care vin cu tramvaiul pe această rută vor coborî chiar în Piața Victoriei, nu la câteva sute de metri distanță, iar stația va fi în cele din urmă conectată cu stațiile de metrou Piața Victoriei 1 și 2.  Obiectivul nostru este să realizăm o integrare cât mai bună a diverselor mijloace de transport public, pentru a crește mobilitatea bucureștenilor”.



Stația STB din Pasajul Victoriei, promisă și de Sorin Oprescu

La modernizarea Pasajului Victoriei în 2009, în mandatul lui Sorin Oprescu, Primăria Municipiului București promitea deschiderea unei stații noi de tramvai în pasaj, realizând un nod intermodal de transport printr-o corespondență nouă, directă, cu metroul.

”10 ani mai târziu, singura stație subterană de tramvai din București este utilizată drept parcare gratuită, în timp ce gurile de acces modernizate au fost vandalizate”, se arăta într-o postare de pe contul de Facebook al Asociației Metrou Ușor. Asociația arăta că pe termen scurt sunt necesare următoarele operațiuni: construirea peroanelor stației, reabilitarea treptelor și oferirea condițiilor pentru un transport civilizat – semnalistică și indicatoare către stațiile de autobuz și metrou, mobilier urban, camere de supraveghere, menținerea unui iluminat corespunzător și aplicarea de materiale fonoabsorbante pentru a reduce disconfortul acustic din pasaj.

Apoi, pe termen mediu, ar fi nevoie de realizarea corespondenței directe cu metroul și instalarea de lifturi și scări rulante. (A.B.)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share