Slide


PARTENERI:

VIDEO Ludovic Orban în Parlament. Premierul a promis investiții uriașe în infrastructură

By
Ludovic Orban în Parlament Orban anunță măsurile de relaxare Orban îl contrazice pe Vela investiţii publice Restricțiile pentru călătoria cu trenul șomajul tehnic pentru bugetari

Investiții uriașe în infrastructură și reclădirea economiei românești. Acestea au fost, în esență, promisiunile premierului Ludovic Orban în Parlament, unde a fost chemat luni la raport.

Ludovic Orban în Parlament Orban anunță măsurile de relaxare Orban îl contrazice pe Vela investiţii publice Restricțiile pentru călătoria cu trenul șomajul tehnic pentru bugetari
FOTO Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, unde a fost chemat pentru a prezenta măsurile de relansare a economiei şi de diminuare a efectelor negative ale pandemiei de coronavirus, că datele arată că în primul trimestru România a înregistrat cea mai mare creştere economică, iar situaţia este departe de a fi aşa de gravă cum încearcă unii să o prezinte.

”Restricţiile de activităţi în domeniul economic au fost determinate de riscul la adresa vieţii şi sănătăţii oamenilor. Au fost restricţii limitate. Cea mai mare parte a domeniilor de activitate au rămas în funcţiune. România a înregistrat cea mai mare creştere economică. Situaţia economică în România este departe a fi atât de gravă cum încearcă unii să o prezinte. Nu am oprit niciun şantier. Atât investiţiile publice, cât şi cele din PNDL şi de la nivel local. În ceea ce priveşte zecile de mii de firme cărora nu li se suspendă plata creditelor, e OUG care permite companiilor să îşi amâne plata ratelor pe o perioadă de nouă luni până la finalul anului”, a declarat Orban, după un discurs extrem de dur la adresa Guvernului rosit de fostul premier Victor Ponta.

Ludovic Orban în Parlament: ”Pregătim un plan pentru punerea în prim plan a investiţiilor”

”Am să mă refer la viitor. E important cum reclădim economia românească”, a anunţat Orban, care a vorbit despre un model bazat pe stimularea creşterii economice, nu a consumului, un model care are limite şi a dus la dezechilibre ecnomice. ”Pregătim un plan pentru punerea în prim plan a investiţiilor, pe inovare, creşterea competitivităţii, creşterea procesării în economia românească”, a declarat premierul.

El a precizat că România exportă 70% cereale vrac şi animale vii, lucruri cu valoare adăugată minimă.

”Nu a existat un proiect ambiţios în care să alocăm sume uriaşe pentru infrastructură, de transport, energetică, sanitară. A trebuit să venim noi la guvernare pentru a semna contractele de finanţare pe spitalele regionale”, a afirmat Ludovic Orban.

El a menţionat instituirea unui fond de investiţii pe modelul polonez. ”La fel trebuie să facem şi noi, managementul să fie asigurat de oameni care ştiu să aloce resursele financiare. Ne gândim la scheme de ocupare, programe ample de ocupare a forţei de muncă disponibilizate. 800 de mii de români caută loc de muncă şi să folosim toate instrumentele pentru a susţine plata salariilor pentru cei care reangajează pe cei din somaj tehnic sau pe cei care caută un loc de muncă”, a indicat prim-ministrul.

Tema dezbaterilor politice din Parlament este “Măsuri de relansare a economiei României şi de atenuare a efectelor negative provocate de epidemia de coronavirus”.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share