Site logo
7 mai 2020
restricții după 15 mai libertatea de mișcare noul coronavirus

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat miercuri seara că nu vor mai fi restricții după 15 mai la deplasarea între localități, ca până acum. Asta înseamnă că oamenii vor putea călători cu trenul spre orice destinație, fără a mai fi nevoie să completeze declaraţii pe propria răspundere.

restricții după 15 mai libertatea de mișcare noul coronavirus

“Am decis următorul lucru: puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea, fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ. Aşadar nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteţi deplasa sau să nu vă puteţi deplasa”, a spus Marcel Vela într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook.

Fără restricții după 15 mai. Nu va mai fi necesară declarația pe propria răspundere

Răspunzând unei întrebări, Vela a spus că după 15 mai nu va mai fi nevoie de completarea declaraţiilor pe proprie răspundere pentru că se aşteaptă la o “responsabilitate la fel ca şi până acum din partea cetăţenilor”.

Declarația pe propria răspundere este necesară în momentul de față pentru orice deplasare, inclusiv cea cu trenul între localități.

Nu s-a luat o decizie în privința trenurilor spre Suceava

Întrebat dacă se va redeschide municipiul Suceava, Vela a răspuns: “Decizia nu este la mine, ca ministru al Afacerilor Interne, sau la nivelul guvernamental, decizia va fi la specialiştii în epidemiologie şi în tot ce ţine de oprirea răspândirii noului coronavirus, adică există un grup tehnico-ştiinţific ce lucrează în subordinea CNSSU care, împreună cu INSP, vor evalua tot ceea ce ţine de evoluţia bolii, de statistica înregistrată în Suceava şi de perspectiva ridicării acestei carantine pentru Suceava”.

Vela a spus că aşteaptă şi el ridicarea carantinei, sperând ca evoluţia să permită acest lucru după a doua etapă de relaxare. Municipiul Suceava este în carantină de la finele lunii martie, urmare a Ordonanței Militare 6. Aceasta a instituit zonă de carantină pentru municipiul Suceava și opt comune limitrofe – Adâncata, Salcea, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

CFR Călători a anulat mai multe trenuri spre și dinspre Suceava, după ce a fost anunțată Ordonanța Militară 6. În plus, nu se vând bilete de tren pentru localitățile din zona carantinată decât pentru persoanele care justifică remeinic deplasarea.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share