Site logo
25 martie 2020
Ordonanța Militară 3 libertatea de mișcareOrdonanța Militară 3 libertatea de mișcare

După ce, la prânz, președintele Klaus Iohannis a anunțat noi restricții de circulație în contextul pandemiei de coronavirus, ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat Ordonanța Militară 3.

Ordonanța Militară 3 libertatea de mișcare

Principalele prevederi ale noului act normativ, cu putere de lege:

Art 1 Se interzice circulația tuturor persoanelor cu excepțiile: deplasarea în interes profesional, asigurarea de bunuri pentru necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor domestice, asistență medicală care nu poate fi amânată, îngrijire copil, asistență persoane vârstnice, deplasări scurte pentru activitate fizică, dar sunt excluse toate activitățile de echipă, donarea de sânge

Art 2 Deplasarea persoanelor peste 65 de ani este permisă între orele 11 – 13, pentru scopurile de mai sus.

Art 3 Circulația persoanelor peste 65 de ani este permisă și în afara acestui interval, dacă se face în interes profesional sau activități agricole.

Măsura se aplică de mâine, de la ora 12,00

Art 7 Instituțiile publice și operatorii economici trebuie să marcheze zona de acces a publicului cu semne vizibile care să asigure o distanță de minim 1,5 m

Art 8 Se suspendă toate zborurile operatorilor economici aerieni spre Franța și Germania pentru toate aeroporturile pentru 14 zile, cu excepția aeronavelor de stat, transport marfă, corespondență, umanitare, tehnice. din mâine, ora 23,00

Art 9 Se interzice accesul piloților la bordul navelor dacă nu au echipament de protecție stabilit de DSP Constanța

Art 10 MApN asigură, la solicitarea ministrului de Interne, preluarea în pază a unor obiective, personal și mijloace pentru sprijinire activități ordine public sau poliției de frontieră.

Art 12 Documentele care expiră pe perioada stării de urgență pot fi schimbate în termen de 90 de zile de la încetarea stării de urgență

Art 13 Activități permise în centrele comerciale: Suspendarea temporară a activității comerciale nu se aplică vânzării produselor electronice și electrocasnice de operatorii care asigură și livrarea la domiciliu, ca și livrarea produselor de optică medicală.

CITEȘTE și BREAKING Klaus Iohannis anunță carantină totală în România. Ne așteptăm la noi anulări de trenuri

Ordonanța Militară 3 va avea efecte în ceea ce privește circulația trenurilor

După ce se instituie carantină totală în România,este de așteptat ca societatea CFR Călători să anuleze și mai multe trenuri, după cele câteva zeci anulate în ultimele zile. De asemenea, dacă se reduce libertatea de mișcare, ar trebuie să fie limitate și deplasările cu mijloacele de transport în comun urban, inclusiv cu tramvaiele și metroul.

”În urma Ordonanței Militare numărul 2 din data de 21.03.2020, pentru combaterea răspândirii infecției cu coronavirus (Covid – 19) pe teritoriul țării noastre, în concordanţă cu deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, CFR Călători suspendă temporar circulația unor trenuri de noapte şi garniturile conexe acestora, în trafic intern, începând de mâine 23 martie până pe data de 17 aprilie, cu posibilitatea de prelungire”, a anunțat operatorul feroviar de stat după Ordonanța Militară 2. Acum, sunt de așteptat alte anulări de trenuri. Singurele care nu vor fi vizate de noile măsuri sunt tremurile de navetiști.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Coș

Share