Site logo
14 mai 2020
carantina la Suceava

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că de miercuri seara s-a ridicat carantina la Suceava și în mai multe localităţi limitrofe. În cursul zilei de azi, CFR Călători va anunța reintroducerea în circulație a trenurilor anulate pe 31 martie. 

UPDATE Se reia vânzarea biletelor de tren

”Începând de astăzi, se reia emiterea legitimațiilor de călătorie ce au ca destinație, plecare sau legătură stațiile Suceava Nord, Suceava, Suceava Vest, Văratec, Verești, Dărmănești, având în vedere prevederile Articolului 1 – (1) din Ordonanța Militară nr. 12 din 13.05.2020”, a informat CFR Călători pe site-ul propriu.

carantina la Suceava

Pentru a se ridica starea de carantină, a fost adoptată Ordonanţa Militară 12. “Din această seară se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava şi în zona limitrofă, formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcia, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei. Aş dori să mulţumesc compatrioţilor din judeţul Suceava pentru efortul, dăruirea şi implicarea lor din această perioadă, când prin tot ceea ce au făcut, au avut grijă de sănătatea celor dragi şi au protejat pe ceilalţi cetăţeni din zonele limitrofe şi din toată ţara. Sunteţi eroii noştri, sunteţi nişte învingători”, a declarat Marcel Vela.

Carantina la Suceava a dus la anularea mai multor trenuri

CFR Călători a anunțat pe 31 martie mai multe anulări de trenuri la Suceava, după ce cu o zi înainte fusese anunțată Ordonanța Militară 6. Astfel, operatorul feroviar de stat a adaptat circulația trenurilor la noile măsuri impuse de autoritățile abilitate.

Zilnic circulau spre Suceava, din marile orașe (București, Timișoara, Cluj-Napoca, Galați) un număr de șapte trenuri de lung parcurs, pe sens. Astfel, anumite trenuri care aveau ca stație finală Suceava au oprit în stații care preced zona carantinată, iar altele au fost rerutate sau suspendate pe durata instituirii carantinei.

În momentul de față nu este prevăzut în graficul de circulație niciun tren direct București-Suceava.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share