Site logo
VIDEO O porțiune de cale ferată, demolată pentru Drumul Expres Craiova-Pitești
15 noiembrie 2021

O porțiune de cale ferată de câteva sute de metri va fi demolată pentru lucrările de construcție la Drumul Expres Craiova-Pitești.

În zona Găneasa, drumul expres urmează să subtraverseze două drumuri, dar și calea ferată de pe secția 201 Piatra Olt-Râmnicu Vâlcea-Pudu Olt. Constructorul a săpat drumul expres pe sub actualele poduri pentru un drum agricol și pentru DN64, însă mai există problema căii ferate, relatează HotNews.

În filmare, începând cu minutul 2:00, se pot observa lucrările la noul pod de cale ferată. 

A fost realizat un nou segment de cale ferată în paralel cu actuala cale, iar în prezent constructorul lucrează să ridice noul pod pe noua porțiune feroviară. După ce acesta va fi finalizat și noua cale ferată va fi conectată la restul rețelei feroviare, vechea porțiune de cale ferată va fi demolată și va fi excavat restul porțiunii pentru realizarea drumului expres.



Tronsonul Balș-Slatina din Drumul Expres Craiova-Pitești, aproape de inaugurare

Tronsonul Balș-Slatina din drumul expres dintre Craiova și Pitești, în lungime de aproximativ 40 km, a fost promis de autorități că va fi gata până la finalul anului, deși termenul oficial de finalizare e 2022. Constructorul UMB și-ar fi luat angajamentul să termine mai devreme, având în spate un istoric de proiecte inaugurate mult înainte de termen.

”La Craiova-Pitești depindem foarte mult de vreme. Practic, ar trebui să nu plouă până la sfârșitul lunii decembrie, ca să fim siguri că se poate da în trafic”, declara recent secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.

Constructorul, asocierea UMB – Tehnostrade – SA&PE Construct, a semnat în decembrie 2018 contractul pentru acest tronson, în valoare de 1,45 miliarde de lei (fără TVA). Lucrările au început în luna mai a anului 2019. Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru execuția Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești, vor fi realizate 34 de structuri, care vor îngloba 869 de grinzi.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share