Site logo
1 august 2022

Siemens Mobility România, o companie din grupul Siemens AG, a realizat în luna iulie primele teste dinamice pe calea ferată din România la viteza de 160 km/oră.

Testele au fost realizate în luna iulie pe Secțiunea 2: Coșlariu – Sighișoara, parte a Coridorului IV Pan European. Siemens Mobility România a finalizat cu succes implementarea și punerea în exploatare pentru loturile 1 și 2: Sighișoara – Ațel; Ațel – Micăsasa, care însumează peste 130 km linie de contact, încă din anul 2020.

Acestea au reprezentat una dintre cerințele cele mai importante ale proiectului, pentru a putea corela standardele din România cu cele ale Uniunii Europene, în vederea obținerii acreditării pentru interoperabilitate. Testele dinamice realizate în premieră în România au utilizat o soluție Siemens compusă dintr-o locomotivă Smartron și un pantograf Siemens, în parteneriat cu o firmă de renume din Europa, la viteza de 160 km/oră.



Primele teste dinamice pe calea ferată confirmă calitatea sistemului de electrificare implementat

Prin realizarea acestor teste și îndeplinirea tuturor condițiilor și cerințelor din caietul de sarcini, Siemens Mobility România demonstrează încă o dată că este un partener de încredere pentru Căile Ferate Române și că pune un mare accent pe tot ce înseamnă calitate și respectarea cerințelor beneficiarului. „Rezultatele verificării dinamice a liniei de contact, la mai bine de opt ani de la prima redeschidere a unei secțiuni nou reabilitate (Fir I Daneș -Dumbrăveni), confirmă calitatea sistemului de electrificare implementat”, a declarat Bogdan Dobrica, Head of Project Execution, Siemens Mobility România.

„Dorim să mulțumim pe această cale tuturor specialiștilor implicați în realizarea acestor teste, deoarece pregătirea și executarea lor a necesitat o impresionantă sincronizare din punct de vedere logistic și operațional. Avem nevoie de o nouă generație de trenuri și linii moderne care să influențeze în mod pozitiv viața a milioane de oameni. Ne dorim să ajungem și la transportul 2.0 în România, care are peste 11.000 km de cale ferată, fiind una dintre cele mai extinse rețele feroviare din Europa. Cred că acest potențial uriaș trebuie exploatat. Actualizarea sistemului la tehnologia modernă ar avea beneficii semnificative pentru România și ar compensa și starea actuală a infrastructurii rutiere”, a spus, la rândul lui, Adrian Stoica, CFO și Managing Director, Siemens Mobility România.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share