Site logo
10 aprilie 2020
mai puține companii municipale bugetul Primăriei Capitaleimai puține companii municipale bugetul Primăriei Capitalei

Vor fi mai puține companii municipale, după ce Consiliul General al Municipiului București a aprobat vineri propunerea în acest sens a primarului Gabriela Firea. Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti SA dispare, fiind absorbită de Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti SA.

mai puține companii municipale bugetul Primăriei Capitalei
FOTO cu rol pur ilustrativ

Concret, opt companii municipale vor fuziona, prin absorbţie, cu alte cinci societăţi ale municipalităţii, conform unor proiecte de hotărâre adoptate în şedinţa de vineri a CGMB.

Astfel, vor începe procedurile necesare în vederea fuziunii, prin absorbţie, între:

– Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti S.A., în calitate de societate absorbantă, şi Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti S.A. şi Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti S.A., în calitate de societăţi absorbite;

– Compania Municipală Medicală Bucureşti S.A., în calitate de societate absorbantă, şi Compania Municipală Protecţie Civilă şi Voluntariat Bucureşti S.A. şi Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti S.A., în calitate de societăţi absorbite;

– Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti S.A., în calitate de societate absorbantă, şi Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti S.A., în calitate de societate absorbită;

– Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A., în calitate de societate absorbantă, şi Compania Municipală Consolidări, în calitate de societate absorbită;

– Compania Municipală Publicitate şi Afişaj Bucureşti S.A., în calitate de societate absorbantă, şi societăţile comerciale pe acţiuni Compania Municipală Turistică Bucureşti S.A. şi Compania Municipală Agrement Bucureşti S.A., în calitate de societăţi absorbite.

Vor fi mai puține companii municipale. Opoziția a votat împotrivă

“Nu vom vota aceste proiecte, pentru că din două companii ilegale reiese tot o companie ilegală, de aceea urgentăm să le desfiinţaţi”, a declarat consilierul municipal al PNL Stelian Bujduveanu, în şedinţa CGMB.

Consilierul municipal al USR Alexandru Gâdiuţă, citat de Agerpres, crede că decizia de comasare are scopul de a ascunde “dezastrul financiar şi managerial”. “Decizia de astăzi de a comasa o parte dintre companiile municipale, din punctul nostru de vedere, are un singur scop, acela de a ascunde dezastrul financiar şi managerial”, a afirmat Gâdiuţă.

Consilierul municipal al ALDE Tudor-Tim Ionescu a declarat că grupul ALDE va vota aceste proiecte. “Cred că aceste companii îşi aveau rostul ca principiu şi, de aceea, grupul ALDE a susţinut acest demers la început, de asemenea, la doi ani de la înfiinţarea lor, credem că există companii care performează, la fel cum există companii care ar putea să performeze mai bine sau care nu performează deloc. În acest sens, vom vota acest pachet de demarări de proceduri în vederea fuziunii, pentru că aceste proiecte vizează exact analiza necesară în vederea remedierii unor probleme. Companiile nu sunt ilegale”, a spus Ionescu.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share