Site logo
21 aprilie 2024

ceferiști băuți

În primele trei luni ale anului, polițiștii de la Transporturi au depistat zece ceferiști băuți la serviciu, dintre care nouă în flagrant delict, adică cu sticla în mână. Unul era aproape de comă alcoolică.

În perioada 1 ianuarie-31 martie 2024, polițiștii de la Transporturi au acționat pentru creșterea gradului de siguranță pe infrastructura națională de căi ferate, în colaborare cu Autoritatea de Siguranță Feroviară Română de la nivelul Autorității Feroviare Române, a informat duminică Poliția Română, printr-un comunicat.

Obiectivele acțiunilor au fost prevenirea producerii de evenimente/accidente feroviare, precum şi a altor fapte care prin natura lor pot pune în pericol siguranța feroviară, prevenirea riscurilor profesionale, protecția sănătății și securității lucrătorilor, prevenirea şi combaterea consumului de alcool și substanțe interzise, în timpul serviciului de către personalul cu atribuții privind siguranța circulației și verificarea modului de respectare a normelor naţionale de siguranţă feroviară şi a regulamentelor europene aplicabile domeniului feroviar.

Astfel, în trimestrul I din anul 2024, au acționat polițiști de la transporturi, lucrători de la ASFR, sprijiniți de angajați feroviari, care au făcut 332 de controale, au legitimat 1.104 persoane cu atribuții în siguranța circulației și au făcut verificări în 219 unități de cale ferată și 80 de trenuri.Ceferiști băuți la serviciu. Șapte au fost duși la spital pentru prelevarea probelor biologice

În cadrul activităților preventive, au fost verificate cu etilotestul/alcoolscopul 925 de persoane cu atribuții în siguranța circulației, de către reprezentanții ASFR și au fost verificați 101 mecanici de locomotivă.

Pe durata acțiunii, polițiștii au constatat 10 infracțiuni, fiind cercetate 10 persoane, dintre care nouă persoane au fost depistate în flagrant delict, iar șapte au fost conduse la spital, în vederea prelevării probelor biologice de sânge.

Brașov: un mecanic de locomotivă s-a ales cu dosar penal

Polițiștii au dat și câteva exemple. Astfel, la data de 18 ianuarie 2024, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov, în cooperare cu inspectorii de stat ISF Brașov, au făcut o testare cu aparatul etilotest a unui mecanic de serviciu pe o locomotivă, care circula pe relația București Nord-Brașov.

În urma testării, a rezultat 0,03% mg/l alcool pur în aerul expirat. Mecanicul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, chiar dacă avea atribuții privind siguranța circulației mijloacelor de transport, intervenție sau manevră pe calea ferată. A fost deschis dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența alcoolului ori a altor substanțe.

Doi ceferiști olteni, prinși băuți

La data de 20 ianuarie 2024, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Gorj, în urma unui control, au depistat doi angajați feroviari, aflați în timpul serviciului, sub influența băuturilor alcoolice.

S-a stabilit că persoanele în cauză sunt angajați în funcțiile de impiegat de mișcare și manevrant de vagoane. Cei doi au fost testați, rezultatul fiind 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ceferiștii au fost duși la o unitate medicală, fiindu-le recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ceferist bucureștean, aproape de comă alcoolică

La data de 1 februarie 2024, polițiștii Serviciului Regional de Poliție Transporturi București – Serviciul de Siguranță Publică și Protecția Călătorilor au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că un lucrător CF se află sub influența băuturilor alcoolice, în timpul serviciului.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că paznicul de barieră, aflat în timpul serviciului, prezenta halenă alcoolică. În urma testării, aparatul etilotest a indicat 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Un feroviar argeșean, depistat băut

La data de 3 februarie 2024, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, împreună cu reprezentanți din conducerea unei stații CF, au făcut un control la biroul de mișcare din incinta stației CF, unde au testat personalul de serviciu cu aparatul alcooltest din dotarea stației.

În urma testării impiegatului de serviciu, au rezultat 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana depistată a fost testată cu aparatul din dotarea Biroului Rutier Pitești, care a indicat 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. A fost deschis dosar penal, pentru prezența la serviciu sub influența alcoolului ori a altor substanțe.

Un giurgiunean a băut zdravăn la serviciu

La data de 9 martie 2024, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Giurgiu au fost sesizați telefonic de către șeful de stație, cu privire la faptul că un angajat s-a prezentat la serviciu sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest de către impiegatul de mișcare al stației, în vederea stabilirii alcoolemiei, au rezultat 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Impiegatul de mișcare i-a adus la cunoștință celui în cauză că va anunța șeful ierarhic și poliția.

În urma verificărilor, a rezultat faptul că bărbatul în cauză ar fi părăsit postul și ar fi refuzat să se prezinte la o unitate spitalicească, în vederea recoltării probelor biologice de sânge. A fost deschis dosar penal pentru părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuzul ori sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Impiegat timișorean, depistat cu o alcoolemie foarte mare

La data de 16 martie 2024, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Timișoara – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Timișoara au fost sesizați despre faptul că impiegatul de mișcare din stația CF a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice în timpul serviciului.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana depistată a fost transportată la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de prezența la serviciu sub influența alcoolului ori a altor substanțe.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share