Site logo
4 iunie 2021

Alstom Transport va angaja încă 100 de oameni în România. „Căutăm în special ingineri, pentru proiectele în domeniul soluţiilor de control digital al traficului şi de infrastructură“, spun oficialii companiei într-un articol apărut in Zf.ro.

Alstom Transport, o companie care dezvoltă şi comercializează sisteme, echipamente şi servicii pentru sectorul feroviar, pregăteşte recrutarea a 100 de oameni noi, care vor fi responsabili de direcţiile de dezvoltare ale businessului, potrivit Zf.ro.

„Am angajat oameni şi continuăm să angajăm. Anul acesta vom angaja încă 100 de colegi noi, în special ingineri, care ne sunt foarte necesari în proiectele pe care le desfăşurăm în domeniul soluţiilor de control digital al traficului şi de infrastructură. Deci mă aştept ca 2021 să fie foarte bun şi să aducă progrese semnificative în modernizarea transportului feroviar din România“, spune Gabriel Stanciu, director general la Alstom Transport.

Compania a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 278,1 mil. lei, în uşoară creştere faţă de cele 275 mil. lei din anul precedent. Profitul a scăzut însă la 17,7 mil. lei, faţă de aproape 50 de milioane de lei în 2019. Alstom Transport a avut anul trecut un număr mediu de 464 de angajaţi şi estimează ca, până în 2022, să ajungă la o echipă de 657 de oameni, potrivit datelor furnizate în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2021, care va apărea pe piaţă în perioada următoare. Datele nu includ biroul din Cluj al Bombardier Transport, companie preluată recent de Alstom.

Rezultatele financiare reflectă structura anului financiar al companiei, care începe la 1 aprilie şi se termină la 31 martie.

„Ne dorim şi ne propunem să aducem şi în România soluţii precum trenurile cu hidrogen şi trenurile electrice moderne, soluţii digitale pentru transport multimodal, servicii de mentenanţă moderne. Cu alte cuvinte, dorim să vedem cum tehnologia şi inovaţiile de ultimă generaţie contribuie la o operare mai eficientă, mai ecologică şi mai sigură, pentru beneficiul pasagerilor şi al operatorilor, în egală măsură“, mai spune Gabriel Stanciu.

Alstom Transport, interesată de mentenanța în continuare a trenurilor de metrou

Alstom este activă în modernizarea infrastructurii feroviare pe tronsonul românesc al Culoarului paneuropean Rin-Dunăre şi intenţionează să furnizeze în continuare servicii de mentenanţă pentru flota Metrorex, cu atât mai mult cu cât în curând aceasta se va înnoi cu 30 de noi trenuri Alstom.

„Anul acesta va fi o continuare a celui anterior, care a fost un an foarte bun pentru Alstom, în ciuda tuturor dificultăţilor generate de pandemie.“

Alături de partenerii din asociere, Alstom Transport este câştigătoarea a două contracte în sumă de 5,6 miliarde lei care vizează reabilitarea liniei de cale ferată Braşov-Sighișoara, loturile 1,2 și 3, componentă a Coridorului Rin – Dunăre. Contractul este împărțit de Alstom cu firmele partenere în consorțiu. Alstom a implementat, printre altele, şi soluţiile de semnalizare electronică din magistrala 5 a metroului din Bucureşti, pusă în funcţiune în toamna lui 2020.

La nivel de grup, Alstom a încheiat anul trecut contracte noi şi în Grecia, unde, ca parte a unui consorţiu, se ocupă de construcţia primei secţiuni a liniei 4 a metroului din Atena, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din Uniunea Europeană planificate în prezent.

Grupul Alstom are în prezent peste 75.000 de angajaţi, din care 17.500 de ingineri, în peste 70 de ţări. (D.C.)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share