Slide


PARTENERI:

Joi, 2 iunie, la [Webinariile CFiR] poți afla cum și de ce să urmezi cursurile Facultății de Transporturi din cadrul Universității POLITEHNICA București

By

Joi, 2 iunie,  la [Webinariile CFiR] poți afla de la conf.dr.ing. Ilona Mădălina Costea, Decan, și prof.dr.ing. Gabriel Popa, Prodecan, și invitații lor cum și de ce să urmezi cursurile Facultății de Transporturi din cadrul Universității POLITEHNICA București.

[Webinarul CFiR]”Prezentarea Facultății de Transporturi – UPB: Cum și de ce să devii inginer de transporturi?” va începe la ora 15:00 și va putea fi urmărit live pe pagina de facebook Carieră Feroviară în România. În finalul webinarului va fi o sesiune de întrebări și răspunsuri, iar cei care doresc să adreseze o întrebare vorbitorilor o pot face fie trimițând-o pe adresa de email office@cfir.ro, fie în direct, în timpul prezentărilor, pe pagina de facebook.

În cadrul acestui webinar, al cărui partener este Grup Feroviar Român (GFR) și se bucură de susținerea CER Fersped și DB Cargo Romania, precum și a partenerului media Club Feroviar, vei putea afla care sunt programele de studii, departamentele și laboratoarele din cadrul Facultății de Transporturi și cum se desfășoară sesiunea de admitere 2022.

Practic, vei afla răspunsurile la întrebările ”De ce să alegi Facultatea de Transporturi?” și Care sunt perspectivele de a dezvolta o carieră pentru absolvenții acestei facultăți?”.

Vor susține prezentarea Facultății de Transporturi, ne vor spune ce a însemnat pentru ei această facultate și cum i-au ajutat cunoștințele acumulate în cariera lor: conf.dr.ing. Ilona Mădălina Costea – Decan, prof.dr.ing. Gabriel Popa – Prodecan, Octavian Udriște – președinte de onoare al Club Feroviar, Amedeo Neculcea – Director General Adjunct al Grup Feroviar Român (GFR), Bogdan Voiculescu – Inginer Material Rulant în cadrul DB Cargo Romania, Gabriel Sburlan – Șef Serviciu Tehnic la Metrorex, Mihai Frumosu – Senior Transport Expert la Banca Europeană de Investiții și alți invitați ai celor două cadre didactice, precum Dan Costescu – fost Ministru al Transporturilor, Gigi Gavrilă – fost Președinte al Autorității pentru Reformă Feroviară, Elena Pană – Șefă de Promoție 2022 a Facultății de Transporturi, Nicolae Sandu – Director ONFR șamd.

Conf.dr.ing. Ilona Mădălina Costea – Decan

Ilona Mădălina Costea a absolvit Facultatea de Transporturi din cadrul Universității POLITEHNICA București în anul 2006 și a fost asistent universitar până în anul 2013, când a obținut doctoratul în ingineria transporturilor, având tema „Tehnologii utilizate în securitatea și siguranța căilor ferate’’. Este deținătoarea unei diplome Postdoc în inginerie electronică și telecomunicații.

În perioada 2016-2020 a fost prodecan al Facultății de Transporturi, iar din 2020 este decan.


Prof.dr.ing. Gabriel Popa – Prodecan

Gabriel Popa a absolvit Facultatea de Transporturi din cadrul Universității POLITEHNICA București în anul 1985 și a obținut doctoratul în ingineria transporturilor în anul 1994. A fost inginer la Căile Ferate Române, manager consultant la compania Nightserve Ltd – UK, Londra, București și cercetător științific la Institutul de Cercetări și Proiectări în Tehnica Transporturilor. Activitatea didactică și-a început-o în anul 1988 ca asistent universitar, șef de lucrări, conferențiar universitar, iar din 2017 este profesor universitar în cadrul departamentului Material Rulant de Cale Ferată al Facultății de Transporturi.

În prezent este prodecan al Facultății de Transporturi.


Amedeo Neculcea – Director General Adjunct al Grup Feroviar Român (GFR)

Amedeo Neculcea este absolvent al Facultății de Transporturi din cadrul Universitatii POLITEHNICA București, specializarea Tehnica Transporturilor, are o diplomă de master în logistica transporturilor și este doctor în științe inginerești – domeniul ingineria transporturilor.
După aproape 10 ani în domeniul exploatării feroviare în companii de stat – SNCFR, CFR SA, CFR Marfă (inginer, șef statie – Socola, șef al serviciului trafic – Iași), a intrat în sectorul privat ca șef al departamentului comercial – marketing la Grup Feroviar Român, devenind director comercial în 2008. Între 2012 și 2015 a fost director adjunct și director general la GRAMPET Logistics, iar din ianuarie 2016 devine consilier pentru dezvoltarea proiectelor feroviare în cadrul GFR. Începând din 2019, este director general adjunct la GFR si, de asemenea, profesor asociat la Facultatea de Transporturi.

Amedeo Neculcea ne va expune motivele sale pentru ca un tânăr să urmeze cursurile Facultății de Transporturi și care sunt posibilitățile de a urma o carieră ca inginer de transporturi în cadrul companiei Grup Feroviar Român și a grupului GRAMPET.


Gabriel Sburlan – Șef Serviciu Tehnic la Metrorex

Gabriel Constatin SBURLAN este absolvent al Universității POLITEHNICA Bucureşti – Facultatea de Transporturi. Lucrează la Metrorex din 1990 și a ocupat mai multe posturi de inginer în cadrul diverselor divizii ale companiei până la Director Operațional și Consilier al Directorului General.

Din 2017, Gabriel Constatin SBURLAN ocupă funcția de Șef Serviciu Tehnic.

Cu o experiență profesională de 33 de ani în domeniul transportului urban de călători pe calea ferată și cu metroul, competențele sale sunt legate de management în activități operaționale, întreținere, acceptare material rulant, trafic metrou activități de management, precum și managementul activităților legate de punerea în funcțiune de linii noi de metrou.


Mihai Frumosu – Senior Transport Expert la Banca Europeană de Investiții

Mihai Frumosu are o experiență de peste 30 de ani în dezvoltarea căilor ferate într-un cadru internațional.

Absolvent ca Inginer Transporturi în România, și-a completat studiile cu un MBA la Oxford Brookes University și un doctorat în Strategii de Dezvoltare la Academia de Economie, în prezent studiază Drept Comercial la Universitatea din Londra.

În Marea Britanie, Mihai Frumosu a lucrat la prima inițiativă PPP în transportul urban – privatizarea serviciilor de pasageri Northern Line ale metroului londonez. Ulterior cariera lui s-a derulat pentru mai bine de două decenii în proiecte de căi ferate din Africa, Central și Europa de Est, Rusia și Asia Centrală. Din 2014 s-a alăturat BEI în calitate de Senior Transport Expert pentru sprijin în implementarea proiectelor pentru beneficiarii POS-T.


Bogdan Voiculescu, Inginer Material Rulant în cadrul DB Cargo Romania

Bogdan Voiculescu a absolvit în anul 2019 Facultatea de Transporturi din cadrul Universității POLITEHNICA Bucureşti. S-a angajat după terminarea facultății la DB Cargo România și a fost inclus în programul EuroTrail de formare pentru tinerii angajați. Programul includea vizite la diferite unități și ateliere din cadrul companiei DB Cargo A.G., în țările unde aceasta este prezentă, însă din cauza pandemiei marea majoritate a programului de formare s-a desfășurat online.

Cu o pasiune ieșită din comun în ceea ce privește calea ferată și vehiculele feroviare, Bogdan, din calitatea de recent absolvent al acestei facultăți, ne va relata cât de bine conectată cu mediul de afaceri este facultatea și programele de studii urmate și cum l-au ajutat acestea să se integreze într-o companie, operator feroviar ce asigură servicii de calitate premium, care are mai mult de 700 de angajați în România.

Sunt invitați să participe la această prezentare elevii, și nu numai, care doresc să urmeze cursurile acestor facultăți și doresc să afle mai multe informații despre oportunitățile de a urma o carieră în domeniul feroviar după absolvire, dar și studenții și absolvenții de studii superioare care vor să urmeze programele de masterat și/sau doctorat pe care facultatea le organizează.

De asemenea, sunt așteptați și reprezentați ai companiilor private care își doresc o colaborare în cadrul programelor de cercetare sau al studiilor oferite de facultate.

[Webinariile CFiR] vor putea fi urmărite live pe pagina de facebook Carieră Feroviară în România, iar apoi vor fi disponibile pe canalul de youtube.

În finalul webinarului va fi o sesiune de întrebări și răspunsuri, iar cei care doresc să adreseze o întrebare vorbitorilor o pot face fie trimițând-o pe adresa de email office@cfir.ro, fie în direct, în timpul prezentărilor, pe pagina de facebook.

 

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share