Site logo
25 martie 2024

Inspirați din programul „Școala altfel” al Ministerului Educației, Carieră Feroviară în România (CFiR) merge în această săptămână în liceul Dimitrie Bolintineanu din București și în Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul UTCB cu scopul de a-i ajuta și îndruma pe elevi și studenți în cariera profesională pe care o vor urma.

Astfel, în data de 27 martie vom fi prezenți la liceul Dimitrie Bolintineanu pentru a le prezenta elevilor din clasele a XI-a și a XII-a domeniul feroviar, iar pe 29 martie vom organiza un workshop, împreună cu specialiștii de la HR Design Consulting, pentru a-i învăța pe studenții FCFDP-UTCB cum să își compună un CV și cum să se prezinte la un interviu.

„Școala altfel” cu CFiR la liceul Dimitrie Bolintineanu

Pe 27 martie 2024, la invitația cadrelor didactice din liceul Dimitrie Bolintineanu din București, CFiR, împreună cu reprezentanți ai CNCF CFR SA și DB Cargo Romania, într-un eveniment marca „Ziua Carierei Feroviare”, vor încerca să atragă elevii către o carieră în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină.

Elevii care vor participa la acest eveniment vor afla astfel despre complexitatea domeniului feroviar, al companiilor care activează în el și, implicit, al multitudinii de posibilități de carieră existente, atât din punct de vedere al nivelului de studii necesare – studii medii sau superioare, cât și al diversității calificărilor – șef de tren, mecanic de locomotivă, inginer, arhitect sau economist – ca să specificăm doar câteva din cele mai cunoscute.

Concluzia cu care trebuie să plece elevii de la „Ziua Carierei Feroviare în Dimitrie Bolintineanu” este că domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină reprezintă un sector important și de viitor al economiei și că oferă practic nenumărate oportunități de carieră.


Workshopul “Primii pași în carieră: Pregătirea CV-ului și a interviului de angajare”

Pe 29 martie, împreună cu Andrei Vuță, Partener la HR Design Consulting, vom merge la Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri pentru un workshop despre CV și interviul de angajare: “Primii pași în carieră: Pregătirea CV-ului și a interviului de angajare”.

Pe parcursul celor 90 de minute, studenții vor putea afla (și, bineînțeles, pune întrebări) despre:

CV

  • ce dimensiune și structură ar trebui să aibă
  • ce (nu) trebuie să conțină
  • la ce poziții poți aplica
  • către cine trebuie trimis

Interviu

  • cum să te pregătești înainte de un interviu
  • ce să (nu) faci în timpul lui
  • ce trebuie să faci după
  • soluții de follow-up cu angajatorii

Evenimentele CFiR sunt realizate în parteneriat media cu AGERPRES și Club Feroviar, cu sprijinul partenerilor noștri: Alvirom Echipamente Protecție, ASTRA TRANS CARPATIC, Baicons, E-P Rail, ISPCF – Institutul de Studii și Proiectări Căi Ferate, Knorr-Bremse, Metconf Feralla, PORR Construct, Novatex, Tim Rail Cargo, TPF Inginerie, Consis Proiect, DB Cargo Romania, DB Engineering&Consulting, Egis Romania, Novatech și STRABAG România, dar și al instituțiilor de învățământ și al asociațiilor profesionale și patronale cu care colaborăm: Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, Universitatea din Craiova, CENAFER, Asociația Industriei Feroviare din România – AIF, Asociația Inginerilor Feroviari din România – AIFR® și Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR).

Urmăriți-ne pe site, newsletterul săptămânal și/sau social media: linkedin, twitter, facebook și instagram pentru a afla noutăți despre Carieră Feroviară în România (CFiR).

De asemenea, pentru mai multe informații despre Carieră Feroviară în România (CFiR) și evenimentele pe care le organizăm, ne puteți contacta la adresa de email: office@cfir.ro sau prin telefon, la numărul +40 371 314 475. Vom răspunde în intervalul orar 9 – 17, de luni până vineri.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Coș

Share