Site logo
17 aprilie 2021

Clubul Sportiv Rapid, din subordinea Ministerului Transporturilor, a anunțat oficial ce nume va purta noul stadion Rapid, al feroviarilor din România.

noul stadion Rapid

Lucrările la noua arenă din Giulești, stadionul pe care va juca Rapidul, au intrat în linie dreaptă. Echipa care lucrează la noua arenă din Giulești se apropie cu pași repezi de finalizare. S-a trecut deja la montarea scaunelor pe stadion, iar în curând se va lucra la ultimele detalii, informează Eurosport. Cea mai mare parte a scaunelor de pe stadion vor fi de culoare vișinie, iar cu ajutorul scaunelor albe vor fi realizate mai multe modele.

La tribuna a 2-a va fi scris ”Rapid”, iar la peluza dinspre Teatrul Giulești apare anul înființării, 1923. La cealaltă peluză va fi scris modelul ”CFR” de pe sigla clubului. ”Este OFICIAL, noul stadion va purta numele <Stadionul Rapid – Giulești>. S-a renunțat astfel la numele <Valentin Stănescu>, cât și la varianta <Arena Rapid>”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a CS Rapid.

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, organizează ediţia a IV-a a Târgului de Carieră Feroviară în România în datele de 20-21 aprilie, online.

Angajatori
Colaboratori Parteneri Media
facultatea de transporturi UPB logo CFDP

MAI MULTE DETALII

Noul stadion Rapid va avea 14.000 de locuri

Noua arenă sportivă va avea următoarele caracteristici;

  • capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor)
  • nivel de clasificare UEFA, 4
  • suprafaţa totală înierbată va fi de 120X80 m (inclusiv suprafaţa de gardă)
  • complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice.

Zonele din incinta stadionului din Giulești se vor numi după cum urmează: Peluza Nord – Dan Coe, Peluza Sud – Tache Macri, Tribuna a 2-a – Alexandru Neagu, Tribuna 1 – Valentin Stănescu, Tribuna VIP – Nicolae Manea. Numele alese pentru lojele stadionului: Ion Costea, Iuliu Baratky, Gheorghe Dungu, Ion Bogdan, Vintilă Cossini, Necula Răducanu, Dumitru Macri, Bazil Marian, Ion Motroc, Ștefan Filotti, Vasile Copil, Ilie Greavu, Constantin Năsturescu, Nichi Dumitriu, Ion Pop, Teofil Codreanu, Nicolae Lupescu, Constantin Jamaischi, Ion Ionescu.

Vechiul Stadion Giulești, construit de ceferiști

Lucrările de construcție a fostului Stadion Giulești au început în 1936 sub conducerea arhitectului Gheorghe Dumitrescu și sub patronajul Asociației culturale și sportive C.F.R.

Doi ani mai târziu este încheiată construcția, finanțată din banii ceferiștilor. Oficial, stadionul a fost inaugurat pe 10 iunie 1939, cu ocazia Ceferiadei organizate pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la punerea în circulație a primului tren din România. (A.B.)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Coș

Share