Site logo

Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători “C.F.R. Călători” S.A.

Despre companie

SNTFC „CFR CĂLĂTORI” S.A. este operatorul feroviar national de transport de pasageri fiind organizat în 8 sucursale regionale şi o filială responsabilă cu întreţinerea parcului de material rulant motor, Societatea Comercială de Reparaţii Locomotive „SCRL Braşov” S.A.

În calitate de operator de transport feroviar, este un agent economic, cu capital integral de stat, licenţiat în conformitate cu legislaţia în vigoare pentru efectuarea serviciului public de interes naţional privind transportul feroviar de călători, supunându-se atât legislației naționale cât și legislației comunitare UE.

CFR Călători desfăşoară activităţi de interes naţional, în scopul realizării transportului de călători pe calea ferată şi al satisfacerii nevoilor sociale şi de apărare a ţării. Obiectul principal de activitate îl constituie efectuarea transportului feroviar public de călători, organizarea şi asigurarea exploatării vagoanelor de dormit, a cuşetelor, a vagoanelor bar şi restaurant, în trafic intern şi internaţional etc.

Prin politicile adoptate se urmăreşte promovarea unui sistem de transport feroviar sigur şi durabil, care să permită deplasarea cât mai rapidă şi eficientă şi în condiţii de siguranţă a persoanelor şi bunurilor, la un nivel corespunzător standardelor actuale, atât pe reţeaua feroviară din România cât şi din Europa.

Prin serviciile pe care le prestează, CFR Călători asigură circulaţia liberă a tuturor persoanelor, punând la dispoziţia publicului o gamă variată de servicii, oferte comerciale prin care se acordă reduceri tarifare, servicii de transport dedicate – tren charter, care răspund nevoilor de transport ale clienţilor (trafic ocazional, navetă etc).

Misiunea C.F.R. Călători:

Evoluăm și ne dezvoltăm prin interacțiune și mobilitate.

Misiunea noastră este aceea de a asigura mobilitatea călătorilor, contribuind la dezvoltarea societății, în ansamblul ei.

Viziune:      

Ne dorim să deținem o poziție sustenabilă în toate segmentele și zonele geografice pentru ca românii să poată călători combinând modurile de transport (tren-auto) către orice destinație din țară.

Modelul integrat spre care țintim capitalizează toate resursele pentru dezvoltarea unui transport operational eficient și concentrat.

Provocarea la care trebuie să răspundem este aceea de a ține pasul cu nevoile lumii moderne în ceea ce privește mobilitatea și viteza de evoluție a noilor tehnologii, punând clientul, cu prioritate, în centrul activității noastre.

Valori:

Oamenii sunt cei care dau valoare companiei şi participă în mod esenţial la succesul acesteia, fiind împreună responsabili pentru îndeplinirea misiunii.

Valorile care ne definesc sunt: responsabilitatea, respectul, devotamentul și încrederea.

Acestea reprezintă cadrul în care ne desfășurăm activitatea, le punem în practică și le experimentăm în munca de zi cu zi, pentru realizarea viziunii companiei, urmând cu consecvență câteva principii:

  •  Nevoile clienților sunt în centrul activității noastre;
  •  Respectul și integritatea ne ghidează acțiunile;
  •  Construim cel mai bun loc pentru performanță, inovație și dezvoltare;
  •  Și eu merg cu trenul!
  •  Sunt CFR Călători, poți conta pe mine!

VEZI ȘI: Pașii de urmat pentru a-ți crește șansele de a fi chemat la un interviu

Print Company
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share