Slide Slide Slide


PARTENERI:

CFiR și CFDP-UTCB pun Bazele Carierei Inginerului CFDP-ist

By

În prima săptămână a noului an universitar, 26 – 30 septembrie 2022, Carieră Feroviară în România – CFiR în colaborare cu Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, organizează evenimentul ”Bazele Carierei Inginerului CFDP-ist”.

Evenimentul, prin care ne propunem să realizăm o introducere a studenților de anul I, noua generație de ”boboci” ai facultății, în tainele meseriei de inginer CFDP-ist, are obiectivul de a crește retenția studenților în facultate și gradul de absolvire a acestora prin prezentări susținute de reprezentanții facultății și cei ai mediului de afaceri despre:

  • exemple de proiecte concepute și realizate de această categorie de ingineri;
  • punctele de atracție și de motivare din timpul facultății – burse, stagii de practică, vizite tehnice, posibilități de intern-ship/angajare;
  • posibilități și direcții de dezvoltare a unei cariere după absolvirea facultății;
  • exemple concrete din activitatea curentă a firmelor prezente la eveniment a activității inginerilor CFDP-iști.

Primul contact cu meseria de inginer are loc cu ocazia evenimentului ”Bazele Carierei Inginerului CFDP-ist”

Practic, în cadrul acestui eveniment tinerii studenți vor lua contact pentru prima dată cu toate posibilitățile pe care un absolvent al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri le are de a urma o carieră ca inginer constructor în activităţi de proiectare, cercetare, execuţie şi/sau consultanţă a infrastructurii de transporturi (drumuri, poduri şi căi ferate).

Vor afla astfel, așa cum spunea domnul conf. univ. dr. ing. Adrian Burlacu, decan al facultății, într-un webinar susținut în luna mai, că, încă înainte de absolvire, cea mai mare parte a absolvenţilor F.C.F.D.P. încheie contracte de colaborare cu firmele de proiectare, execuţie şi consultanţă din domeniu. După terminarea studiilor, absolvenţii devin angajaţi ai acestor firme; de regulă, numărul absolvenţilor este insuficient pentru a acoperi cererea pieţii locurilor de muncă din domeniu.

Evenimentul, care se va desfășura pe durata a două zile, 27-28 septembrie, le va da posibilitatea tinerilor studenți de a cunoaște câteva companii importante din domeniul infrastructurii feroviare și rutiere prin prezentările de proiecte și tehnologie pe care acestea le vor susține și prin vizitele tehnice care vor fi întreprinse cu această ocazie pe unele dintre șantierele importante.

Și-au anunțat prezența la acest eveniment companii precum ISPCF – Institutul de Studii și Proiectări Căi Ferate, DB Cargo Romania și DB Engineering&Consulting, voestalpine Railway Systems România, FCC Construccion, TPF Inginerie.

 

Organizatori
Companii participante
Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share