Site logo
7 februarie 2023

Carieră Feroviară în România (CFiR) și Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, cu sprijinul AIF – Asociația Industriei Feroviare din România, organizează în data de 16 februarie cea de-a doua ediție a evenimentului „Ziua Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP – UTCB”, sub sloganul „Împreună formăm noua generație de ingineri feroviari”.

Pentru că unul dintre obiectivele CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar şi cel al transportului urban pe şină, îl reprezintă atragerea tinerilor către o carieră în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, Carieră Feroviară în România se va muta în data de 16 februarie în băncile Facultații de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB în cadrul „Zilei Carierei Feroviare dedicate studenților/masteranzilor CFDP”.

Prin organizarea acestui eveniment Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București dorește să își respecte unul dintre angajamentele sale, anume acela de formare profesională a tinerilor care optează pentru aceasta și transformarea lor în ingineri de elită. La acest lucru contribuie deopotrivă prestigiul dobândit de-a lungul existenței sale, profesorii foarte bine pregătiți și devotați muncii lor, dar și standardele ridicate la care numai cei foarte bine pregătiți se încumetă să năzuiască.

Cu această ocazie, instituțiile din acest domeniu, companiile și studenții/masteranzii se vor întâlni pentru a discuta despre ce ar putea fi îmbunătățit la procesul de învățare, dar și pentru ca studenții acestei facultăți să ia contact cu ofertele de carieră care le sunt dedicate.

Împreună formăm noua generație de ingineri feroviari

Evenimentul va debuta cu o dezbatere/masă rotundă la care participanții vor discuta despre metodele/tehnologiile de învățare folosite în facultate vs necesitățile din câmpul muncii, ce poate fi îmbunătățit în procesul de învățare, soluții comune companii-facultate de atragere a tinerilor către facultățile cu profil feroviar și, ulterior, orientarea studenților/masteranzilor către locuri de muncă din domeniul feroviar. Sunt așteptați să participe reprezentanți ai universității – profesori și studenți, pe de o parte, și cei ai instituțiilor, asociațiilor, companiilor din acest domeniu, de cealaltă parte.

În partea a doua a evenimentului studenții și masteranzii Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri vor avea ocazia să afle care sunt perspectivele domeniului feroviar în România și ce oferte pentru a-și dezvolta o carieră în acest domeniu au companiile participante pentru ei.

ISPCF – Institutul de Studii și Proiectări Căi FerateSuntem prima companie românească de proiectare și consultanță din domeniul feroviar. Ne-am înființat în anul 1947, fiind singura din acest sector până când am devenit societate pe acțiuni în 1991. De-a lungul timpului, am participat la elaborarea studiilor şi planurilor legate de dezvoltarea transportului feroviar în România, iar astăzi suntem implicați în unele dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare a acestui sistem, în vederea realizării traficului de viteză sporită.


ViaCon România – De la înființarea sa în 1986, ViaCon a construit mai mult de trei decenii de istorie în producția, proiectarea și furnizarea de structuri din oțel ondulat, de care suntem foarte mândri. Astăzi, din Grupul ViaCon fac parte 30 de companii din 18 țări din Europa, CIS și Orientul Mijlociu. Grupul produce conducte flexibile din oțel și din polietilenă, precum și structuri din oțel corugat folosite la construcția de podețe, poduri, treceri pentru animale și tuneluri.


Consis Proiect – Consis Proiect este o companie specializată în inginerie și consultanță pentru transportul feroviar, modernizări și consolidări de drumuri, poduri, căi ferate si construcții civile. Dezvoltăm soluții eficiente în sectorul feroviar, adăugăm valoare pe tot parcursul ciclului de viață al proiectului, integrăm toate specializările și ne adaptăm foarte ușor la noii clienți si la diferitele locații în care ne desfășurăm activitatea.


 

VioTop – Societatea VioTop a fost înființată în 1999, fiind una din primele societăți specializate în domeniul Proiectare și Supervizare pentru lucrări de Linii de cale ferată, Drumuri, Clădiri și Ridicări topografice de pe piață românească. În prezent deținem autorizații și avem experiență în consultanță și dirigenție de șantier (pentru linii de cale ferată, poduri, instalații, drumuri locale), lucrări de proiectare (pentru linii de cale ferată, poduri, instalații, drumuri locale), ridicări topografice (inclusiv linii de cale ferată, drumuri, cadastru și topografic clasa II).


DB Engineering & Consulting – Din 1966, DB Engineering & Consulting a implementat mii de proiecte de diferite complexități și dimensiuni în peste 100 de țări. Cu aproximativ 5.000 de angajați din 84 de națiuni realizăm în prezent proiectele clienților noștri cu expertiză profesională și experiență interculturală. Cu ajutorul conceptelor noastre durabile, datorate experienței acumulate în proiecte realizate timp de multe decenii, compania noastră asigură viitorul succes al regiunilor economice, contribuie la protecția mediului, dar și la profilul viitorului la nivel global.


 

 

Organizatori Cu sprijinul

 

Parteneri CFiR
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share