Site logo
8 februarie 2024

Carieră Feroviară în România (CFiR) și Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, cu sprijinul Asociației Industriei Feroviare și al Asociației Inginerilor Feroviari din România, în parteneriat media cu AGERPRES, organizează în data de 15 februarie cea de-a treia ediție a evenimentului „Ziua Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP – UTCB”, sub sloganul „Împreună formăm noua generație de ingineri feroviari”.

Pentru că unul dintre obiectivele CFiR îl reprezintă atragerea tinerilor către o carieră în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, Carieră Feroviară în România împreună cu câteva companii, instituții și asociații din domeniu se va muta în data de 15 februarie în băncile Facultații de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB în cadrul „Zilei Carierei Feroviare dedicate studenților/masteranzilor CFDP”.

Cu această ocazie, instituțiile din acest domeniu, companiile și studenții/masteranzii se vor întâlni pentru a discuta despre ce ar putea fi îmbunătățit la procesul de învățare, dar și pentru ca studenții acestei facultăți să ia contact cu ofertele de carieră care le sunt dedicate. Informații actualizate despre eveniment pot fi găsite la adresa: https://cfir.ro/ziua-cariere-feroviare/.

Împreună formăm noua generație de ingineri feroviari

Evenimentul va debuta cu o dezbatere/masă rotundă la care participanții vor discuta despre metodele/tehnologiile de învățare folosite în facultate vs necesitățile din câmpul muncii, ce poate fi îmbunătățit în procesul de învățare, soluții comune companii-facultate de atragere a tinerilor către facultățile cu profil feroviar și, ulterior, orientarea studenților/masteranzilor către locuri de muncă din domeniul feroviar.

Și-au anunțat prezența la această discuție reprezentanți ai facultății – profesori și studenți, pe de o parte, dar și ai instituțiilor, asociațiilor, sindicatelor și companiilor de stat și private din acest domeniu, de cealaltă parte.

Vor încerca astfel să găsească cele mai bune soluții pentru a adapta procesul de învățare la cerințele și tehnologiile actuale din câmpul muncii reprezentanți ai Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Asociației Inginerilor Feroviari din România – AIFR, Asociației Industriei Feroviare – AIF, CNCF CFR SA, STB SA, AFER, Institutului de Studii și Proiectări Căi Ferate (ISPCF), Strabag, DB Engineering & Consulting, Egis România, TPF Inginerie, PORR, Telecomunicații CFR, CENAFER, Federația Mecanicilor de Locomotivă – FML, Federaţia Naţională Drum de Fier, Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari (FSTR) sau Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR).

În partea a doua a evenimentului, studenții și masteranzii Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri vor avea ocazia să afle care sunt perspectivele domeniului feroviar în România și ce oferte există pentru a-și dezvolta o carieră în acest domeniu au companiile participante pentru ei.

TPF Inginerie, partener al evenimentului Ziua Carierei Feroviare la FCFDP – UTCB

La fel ca la edițiile precedente, vor fi prezente și vor încerca să atragă tinerii către o Carieră Feroviară în România companii constructoare de infrastructură și suprastructură feroviară, de proiectare, consultanță sau alte servicii de inginerie. Studenții vor avea oportunitatea unică de a interacționa direct cu reprezentanții acestor companii și instituții și de a explora diversele oportunități de angajare, internshipuri sau stagii de practică.

Alături de TPF Inginerie – Partener al evenimentului, o companie dinamică de consultanță și inginerie integrată, și-au anunțat până în acest moment prezența companii precum PORR Construct, EGIS Romania, VIOTOP, ISPCF – Institutul de Studii și Proiectări Căi Ferate SA, STRABAG România, DB Engineering & Consulting, Con Metal CF, Telecomunicații CFR, Heidelberg Materials România, Viarom, CNCF “CFR” SA și Autoritatea Feroviară Română – AFER.

Sfaturi pentru tinerii aflați la începutul unei cariere

Începând cu această ediție, evenimentul Ziua Carierei Feroviare, dar și alte evenimente CFiR vor beneficia de prezența experților pe teme de resurse umane de la HR Design Consulting care vor acorda sfaturi, suport și consultanță tinerilor aflați la început de carieră. Astfel, în prezentarea pe care o vor susține vor aborda teme diverse: cum să se pregatească un tânăr pentru intrarea în câmpul muncii, cum să se autoevalueze cât mai corect pentru a-și corela cerințele cu rezultatele pe care le poate oferi sau cât de oportună este sau nu schimbarea ”rapidă” a locului de muncă, mai ales la începutul carierei.

Următorul eveniment marca Carieră Feroviară în România va avea loc pe 21 februarie


Evenimentul este realizat în parteneriat media cu AGERPRES și Club Feroviar, cu sprijinul partenerilor CFiR: Alvirom Echipamente Protecție, ASTRA TRANS CARPATIC, Baicons, E-P Rail, ISPCF – Institutul de Studii și Proiectări Căi Ferate, Knorr-Bremse, Metconf Feralla, PORR Construct, Novatex, Tim Rail Cargo, TPF Inginerie, Consis Proiect, DB Cargo Romania, DB Engineering&Consulting, Egis Romania, Novatech și STRABAG România, dar și al instituțiilor de învățământ și al asociațiilor profesionale și patronale cu care colaborăm: Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, Universitatea din Craiova, CENAFER, Asociația Industriei Feroviare din România – AIF, Asociația Inginerilor Feroviari din România – AIFR® și Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR).

Urmăriți-ne pe site, newsletterul săptămânal și/sau social media: linkedin, twitter, facebook și instagram pentru a afla noutăți despre „Ziua Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP – UTCB”.

Pentru mai multe informații despre eveniment, ne puteți contacta la adresa de email: office@cfir.ro sau prin telefon, la numărul +40 371 314 475. Vom răspunde în intervalul orar 9 – 17, de luni până vineri.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Coș

Share