Slide


PARTENERI:

10 mai 2022 – Ziua Webinariilor CFiR din cadrul Târgului de Carieră Feroviară în Romania

By

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar şi cel al transportului urban pe şină, organizează în perioada 10-12 mai 2022, între orele 9 – 16, în mediul online prin platforma Zoom, ediția de primăvară a Târgului de Carieră Feroviară în România.

Târgul de Carieră Feroviară în România reprezintă pentru persoanele interesate șansa de a-şi începe sau consolida o carieră în acest domeniu, de a intra în contact direct cu angajatorii.

Șapte companii și-au anunțat deja prezența la această ediție a târgului, în ofertele lor regăsindu-se atât posturi cu specific feroviar, precum mecanic locomotivă, șef tren sau manevrant vagoane, cât și anunțuri de angajare pentru economiști, ingineri sau tehnicieni.

Pentru a partcipa la târg este necesar să accesați pagina evenimentului,  https://cfir.ro/targcfir/, să identificați, în ofertele angajatorilor, anunțul care vă interesează și să vă programați pentru un interviu.

Companiile care doresc să își completeze echipele cu această ocazie

10 mai – ziua Webinariilor CFiR

Prima zi a evenimentului, 10 mai, este rezervată webinariilor susținute de instituțiile de învățământ de profil și de companiile partenere.

În următoarele două zile, 11 și 12 mai, candidații vor avea ocazia de a se afla față în față cu angajatorii, online, având astfel posibilitatea de a susține interviul pentru care s-au programat în prealabil din orice loc s-ar afla, din România sau din străinătate, și de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet, care este compatibil cu aplicația Zoom și care este dotat cu cameră, microfon și boxe/căști.

Pentru că unul dintre obiectivele CFiR îl reprezintă atragerea tinerilor către o carieră în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, această ediție a Târgului de Carieră Feroviară în România se va muta în data de 19 mai în băncile Facultații de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB în cadrul „Zilei Carierei Feroviare dedicate studenților/masteranzilor CFDP”.

Webinariile CFiR vor putea fi urmărite live pe pagina de facebook Carieră Feroviară în România, iar apoi vor fi disponibile pe canalul de youtube.

Cei care doresc să adreseze o întrebare vorbitorilor o pot face fie trimițând-o pe adresa de email targ@cfir.ro, fie în direct, în timpul prezentărilor.

Programul zilei, care va fi actualizat în permanență pe pagina evenimentului, este următorul:

10:00 Oferta de cursuri CENAFER și perspectivele angajării în sistemul feroviar în contextul actual al nevoii de personal calificat în acest domeniu vor fi prezentate de către Anna-Maria Dudas, director general al CENAFER.

Subiectele care vor fi abordate în cadrul acestei prezentări sunt:

  • Nevoia de personal de execuție calificat pentru funcțiile care concură la siguranța circulației feroviare, utilitate, permanentă și siguranța locului de muncă.
  • Oferta de cursuri a CENAFER în contextul pregătirii personalului feroviar pentru funcțiile de la siguranța circulației.
  • Perspectivele angajării absolvenților cursurilor CENAFER în sistemul feroviar.
  • Ce planuri are CENAFER în perioada imediat următoare pentru a veni în sprijinul celor care doresc să se califice într-o meserie cu specific feroviar.

În cadrul webinarului, vor avea intervenții reprezentanți ai unor companii feroviare pentru a-și prezenta propria viziune asupra subiectelor abordate, precum și ofertele de cursuri de calificare pe care le derulează prin intermediul CENAFER.

14:00 Prezentarea Facultății de Transporturi din cadrul UPB – Programe de studii, departamente și laboratoare, program ERASMUS+ și sesiunea de admitere 2022; vor prezenta conf.dr.ing. Ilona Mădălina Costea, decan al Facultății de Transporturi și prof.dr.ing. Gabriel Popa, prodecan al Facultății de Transporturi.

Prezentarea va contine istoricul facultății de la înființare până în prezent și descrierea departamentelor și specializărilor cu principalele oportunități pe care le oferă facultatea, atât pentru elevi și studenți, cât și pentru companiile private.

Studenții au posibilitatea de a se înscrie la programe de masterat și doctorat, iar reprezentanții companiilor private care doresc programe de cercetare externalizată sau studii care pot fi realizate în laborator, au această oportunitate în cadrul facultății.

15:30 Prezentarea Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul UTCB va fi realizată de către conf.univ.dr.ing. Adrian Burlacu, decan al Facultatii de Cai Ferate, Drumuri si Poduri.

Prezentarea Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri scoate în evidență elemente de istorie ale acestei facultăți, dar și aspecte noi, actuale, legate de campusul universitar, de posibilitățile pe care studenții le au în a-și asigura pregătirea teoretică și practică.
Cunoștințele puse la dispoziția viitorilor studenți îi ajută pe aceștia în alegerea unei viitoare cariere de succes în domeniul infrastructurii de transport.
Prezentarea va puncta facilitățile pe care studenții le vor folosi pe parcursul studiilor, dar, mai important, viitorii studenți vor afla informații despre multiplele posibilități de dezvoltare a carierei.

 

Pentru a asigura succesul acestui eveniment, CFiR are parte de sprijinul partenerilor săi

 

Colaborează cu instituții de învățământ, asociații profesionale și patronale

 

 Și este susținută în demersul de promovare de către partenerii săi media

 

Urmăriți-ne pe site (https://cfir.ro/), newsletterul săptămânal și/sau social media: linkedin, twitter, facebook și instagram pentru a afla noutăți despre Târgul de Carieră Feroviară în România.

Pentru mai multe informații despre târg, ne puteți contacta la adresa de email targ@cfir.ro sau prin chat-ul de pe site www.cfir.ro. Vom răspunde în intervalul orar 9 – 17, de luni până vineri.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share