Slide Slide


PARTENERI:

19 Mai – Ziua Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP – UTCB

By

 

Carieră Feroviară în România (CFiR), Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri și Club Feroviar, în parteneriat media cu AGERPRES, Club Feroviar și Jurnalul de Afaceri, organizează în data de 19 mai, în cea de-a doua zi a Conferințelor Club Feroviar – Infrastructură, evenimentul „Ziua Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP – UTCB”.

CFiR este singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar şi cel al transportului urban pe şină, iar unul dintre obiectivele noastre este atragerea tinerilor către o carieră în acest domeniu, motiv pentru care Carieră Feroviară în România se va muta în data de 19 mai în băncile Facultații de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB în cadrul “Zilei Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP – UTCB”.

Obiectivul acestui eveniment este de a crea un dialog deschis, networking și relații de business, dar și de a acorda șanse studenților/masteranzilor facultății de a se informa în legatură cu realitățile din domeniul feroviar și de a fi în contact cu angajatorii din acest domeniu, fiind astfel la curent cu cele mai bune opțiuni de a-și începe sau dezvolta o carieră feroviară.

Partenerul acestui eveniment este compania DB Engineering & Consulting, una dintre cele mai importante firme de inginerie și consultanță din lume.

Programul “Zilei Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP – UTCB” începe cu o masă rotundă menită a crea un cadru de discuții despre metodele/tehnologiile de învățare folosite în facultate vs. necesitățile din câmpul muncii, ce poate fi îmbunătățit în procesul de învățare, soluții comune companii-facultate de atragere a tinerilor către facultățile cu profil feroviar și, ulterior, orientarea studenților/masteranzilor către locuri de muncă din domeniul feroviar.

După această discuție, programul continuă cu două secțiuni destinate în totalitate studenților/masteranzilor CFDP, respectiv o sesiune de prezentări ale companiilor și ofertele pe care acestea le au pentru studenți/masteranzi și o sesiune de interacțiune directă companii – studenți/masteranzi.

 

Companiile care vor veni cu oferte pentru studenți/masteranzi
Inginer topograf

Acest eveniment are loc în contextul în care niciodată, ca astăzi, nu a existat atâta nevoie de specialiști în infrastructura de transport, domeniu prioritar care determină progresul unei societăți. Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții este singura din țară care pregătește ingineri constructori pentru activităţi de proiectare, cercetare, execuţie şi consultanţă a infrastructurii de transporturi (drumuri, poduri şi căi ferate).

Fiind solicitat, în cadrul ”[Webinariilor CFiR] De ce să devii inginer de infrastructură feroviară, rutieră sau poduri/tuneluri?”, să ne spună de ce ar trebui un tânar să ia în considerare ideea de a deveni inginer de infrastructură feroviară, rutieră sau poduri/tuneluri, conf.univ.dr.ing. Adrian Burlacu, decan CFDP, ne-a dat dat răspunsul de mai jos.

Tot ce înseamnă economie trebuie să se miște, lucrurile sunt într-o continuă mișcare – exact asta facem noi, CFDP, punem lucrurile în mișcare prin aceste rețele, fie că sunt de cale ferată, fie că sunt drumuri, fie că sunt poduri/tuneluri, toate acestea sunt motorul de dezvoltare al oricărei țări din lume. Fără aceste elemente, economia nu ar avea cum să funcționeze.

Conf.univ.dr.ing. Adrian Burlacu, decan al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri

Întreaga prezentare, precum și detalii suplimentare despre procedura de admitere la cursurile de licență, masterat sau doctorat, despre posibilitățile de carieră pe care un inginer CFDP le are, dar și despre ce suportul pe care facultatea îl acordă studenților săi pentru a reuși în această meserie le puteți vedea în video-ul de mai jos.

Pentru a asigura succesul acestui eveniment, CFiR are parte de sprijinul partenerilor săi

 

Colaborează cu instituții de învățământ, asociații profesionale și patronale

 

 Și este susținută în demersul de promovare de către partenerii săi media

 

Urmăriți-ne pe site (https://cfir.ro/), newsletterul săptămânal și/sau social media: linkedintwitterfacebookyoutube și instagram pentru a afla noutăți despre “Ziua Carierei Feroviare dedicată studenților/masteranzilor FCFDP – UTCB”.

Pentru mai multe informații despre târg, ne puteți contacta la adresa de email office@cfir.ro sau prin chat-ul de pe site www.cfir.ro. Vom răspunde în intervalul orar 9 – 17, de luni până vineri.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share