Slide Slide Slide


PARTENERI:

[Webinariile CFiR] Adrian Burlacu, decan CFDP: De ce să devii inginer de infrastructură feroviară, rutieră sau poduri/tuneluri?

By

În prima zi a Târgului de Carieră Feroviară în România, 10 mai 2022, au avut loc Webinariile CFiR, iar conf.univ.dr.ing. Adrian Burlacu, decan al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri ne-a prezentat cum poți și, mai ales, de ce să devii inginer de infrastructură feroviară, rutieră sau poduri/tuneluri.

Târgul de Carieră Feroviară în România a început pe 10 mai cu Webinariile CFiR, iar pe 11 și 12 mai sunt zilele interviurilor online pentru cele 12 companii care caută oamenii potriviți pentru a-și completa echipele.

Companiile care participă la Târgul de Carieră Feroviară în România

În deschiderea evenimentului, Anna-Maria Dudas, director general al CENAFER a prezentat „Oferta de cursuri CENAFER și perspectivele angajării în sistemul feroviar, în contextul actual al nevoii de personal calificat în acest domeniu”, iar Amedeo Neculcea, Director General Adjunct al Grup Feroviar Român (GFR), a avut o intervenție pentru a prezenta oferta de cursuri de calificare ale acestei companii.

De ce să devii inginer de infrastructură feroviară, rutieră sau poduri/tuneluri?

În continuare, prezentarea Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul UTCB a fost realizată de către conf.univ.dr.ing. Adrian Burlacu, decan al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri, iar punctele principale ale acestei prezentări au fost reprezentate de oferta educațională pentru viitorii studenți, masteranzi și doctoranzi și facilitățile facultății pe care aceștia le vor putea folosi, precum și posibilitățile de a dezvolta o carieră de succes după finalizarea studiilor.

Acest webinar a avut loc în contextul în care niciodată, ca astăzi, nu a existat atâta nevoie de specialiști în infrastructura de transport, domeniu prioritar care determină progresul unei societăți. Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții este singura din țară care pregătește ingineri constructori pentru activităţi de proiectare, cercetare, execuţie şi consultanţă a infrastructurii de transporturi (drumuri, poduri şi căi ferate).

Fiind solicitat, în finalul acestui webinar, să ne spună de ce ar trebui un tânar să ia în considerare ideea de a deveni inginer de infrastructură feroviară, rutieră sau poduri/tuneluri, Adrian Burlacu ne-a dat dat răspunsul de mai jos.

Tot ce înseamnă economie trebuie să se miște, lucrurile sunt într-o continuă mișcare – exact asta facem noi, CFDP, punem lucrurile în mișcare prin aceste rețele, fie că sunt de cale ferată, fie că sunt drumuri, fie că sunt poduri/tuneluri, toate acestea sunt motorul de dezvoltare al oricărei țări din lume. Fără aceste elemente, economia nu ar avea cum să funcționeze.

Conf.univ.dr.ing. Adrian Burlacu, decan al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri

Întreaga prezentare, precum și detalii suplimentare despre procedura de admitere la cursurile de licență, masterat sau doctorat, despre posibilitățile de carieră pe care un inginer CFDP le are, dar și despre ce suportul pe care facultatea îl acordă studenților săi pentru a reuși în această meserie le puteți vedea în video-ul de mai jos.


CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar şi cel al transportului urban pe şină, organizează în perioada 10-12 mai 2022, între orele 9 – 16, în mediul online prin platforma Zoom, ediția de primăvară a Târgului de Carieră Feroviară în România.

Târgul de Carieră Feroviară în România  reprezintă pentru persoanele interesate șansa de a-şi începe sau consolida o carieră în acest domeniu, de a intra în contact direct cu angajatorii.

Pentru a asigura succesul acestui eveniment, CFiR are parte de sprijinul partenerilor săi

 

Colaborează cu instituții de învățământ, asociații profesionale și patronale

 

 Și este susținută în demersul de promovare de către partenerii săi media

 

Urmăriți-ne pe site (https://cfir.ro/), newsletterul săptămânal și/sau social media: linkedin, twitter, facebook, youtube și instagram pentru a afla noutăți despre Târgul de Carieră Feroviară în România.

Pentru mai multe informații despre târg, ne puteți contacta la adresa de email targ@cfir.ro sau prin chat-ul de pe site www.cfir.ro. Vom răspunde în intervalul orar 9 – 17, de luni până vineri.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share