Slide Slide


PARTENERI:

[Webinariile CFiR] Decanul Facultății de Transporturi și cel al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri ne spun cum poți deveni inginer feroviar

By

Prima zi a Târgului de Carieră Feroviară în România, care va avea loc în perioada 10-12 mai 2022, între orele 9 – 16, este dedicată Webinariilor CFiR, iar decanul Facultății de Transporturi și cel al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri ne spun cum poți deveni inginer feroviar.

Sunt invitați să participe la aceste prezentări elevii, și nu numai, care doresc să urmeze cursurile acestor facultăți și doresc să afle mai multe informații despre oportunitățile de a urma o carieră în domeniul feroviar după absolvire, dar și studenții și absolvenții de studii superioare care vor să urmeze programele de masterat și/sau doctorat pe care facultățile le organizează. De asemenea, sunt așteptați și reprezentați ai companiilor private care își doresc o colaborare în cadrul programelor de cercetare sau al studiilor oferite de facultate.

Webinariile CFiR vor putea fi urmărite live pe pagina de facebook Carieră Feroviară în România, iar apoi vor fi disponibile pe canalul de youtube.

Cei care doresc să adreseze o întrebare vorbitorilor o pot face fie trimițând-o pe adresa de email targ@cfir.ro, fie în direct, în timpul prezentărilor.

Progamul acestei zile va fi următorul:

10:00 Anna-Maria Dudas, Director General al CENAFER, va prezenta ”Oferta de cursuri CENAFER și perspectivele angajării în sistemul feroviar în contextul actual al nevoii de personal calificat în acest domeniu”.
În continuarea acestui webinar, Amedeo Neculcea, Director General Adjunct al Grup Feroviar Român (GFR), va avea o intervenție pentru a prezenta oferta de cursuri de calificare ale acestei companii.

13:00 Prezentarea Facultății de Transporturi din cadrul UPB – Programe de studii, departamente și laboratoare, program ERASMUS+ și sesiunea de admitere 2022; vor prezenta conf.dr.ing. Ilona Mădălina Costea, decan al Facultății de Transporturi și prof.dr.ing. Gabriel Popa, prodecan al Facultății de Transporturi.

15:30 Prezentarea Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul UTCB va fi realizată de către conf.univ.dr.ing. Adrian Burlacu, decan al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri.

În următoarele două zile, 11 și 12 mai, candidații vor avea ocazia de a se afla față în față cu angajatorii, online, având astfel posibilitatea de a susține interviul pentru care s-au programat în prealabil din orice loc s-ar afla, din România sau din străinătate, și de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet, care este compatibil cu aplicația Zoom și care este dotat cu cameră, microfon și boxe/căști.

Companiile care doresc să își completeze echipele cu această ocazie

 

Prezentarea Facultății de Transporturi din cadrul UPB – Programe de studii, departamente și laboratoare, program ERASMUS+ și sesiunea de admitere 2022

Începând cu ora 13:00, live pe pagina de facebook Carieră Feroviară în România, conf.dr.ing. Ilona Mădălina Costea, Decan, și prof.dr.ing. Gabriel Popa, Prodecan, vor prezenta Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnica din București: programele de studii, departamentele și laboratoarele, programul ERASMUS+ și sesiunea de admitere 2022

În cadrul prezentării este descris pe scurt istoricul facultății de la înființare până în prezent și sunt descrise departamentele și specializările cu principalele oportunități pe care le oferă facultatea, atât pentru elevi și studenți, cât și pentru companiile private.

Studenții au posibilitatea de a se înscrie la programe de masterat și doctorat, iar reprezentanții companiilor private care doresc programe de cercetare externalizată sau studii care pot fi realizate în laborator, au această oportunitate în cadrul facultății.

Webinarul se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri astfel încât participanții să primească toate informațiile de care au nevoie.


 

Prezentarea Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul UTCB

Începând cu ora 15:30, live pe pagina de facebook Carieră Feroviară în România, conf.univ.dr.ing. Adrian Burlacu, Decan al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB, va prezenta, în cadrul Webinariilor CFiR, oferta educațională pentru viitorii studenți, masteranzi și doctoranzi și facilitățile facultății pe care aceștia le vor putea folosi, precum și posibilitățile de a dezvolta o carieră de succes după finalizarea studiilor.

Niciodată, ca astăzi, nu a existat atâta nevoie de specialiști în infrastructura de transport, domeniu prioritar care determină progresul unei societăți. Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții este singura din țară care pregătește ingineri de profil, singura cu o tradiție de peste 135 ani.

Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri (C.F.D.P.) formează ingineri constructori pentru activităţi de proiectare, cercetare, execuţie şi consultanţă a infrastructurii de transporturi (drumuri, poduri şi căi ferate).

Continuarea pregătirii profesionale a absolvenţilor facultăţii F.C.F.D.P. se face în cadrul studiilor universitare de master şi ulterior prin studii de doctorat.

Posibilităţi de angajare după absolvire: încă înainte de absolvire, cea mai mare parte a absolvenţilor F.C.F.D.P. încheie contracte de colaborare cu firmele de proiectare, execuţie şi consultanţă din domeniu. După terminarea studiilor, absolvenţii devin angajaţi ai acestor firme; de regulă, numărul absolvenţilor este insuficient pentru a acoperi cererea pieţii locurilor de muncă din domeniu.


CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar şi cel al transportului urban pe şină, organizează în perioada 10-12 mai 2022, între orele 9 – 16, în mediul online prin platforma Zoom, ediția de primăvară a Târgului de Carieră Feroviară în România.

Târgul de Carieră Feroviară în România  reprezintă pentru persoanele interesate șansa de a-şi începe sau consolida o carieră în acest domeniu, de a intra în contact direct cu angajatorii.

Pentru a asigura succesul acestui eveniment, CFiR are parte de sprijinul partenerilor săi

 

Colaborează cu instituții de învățământ, asociații profesionale și patronale

 

 Și este susținută în demersul de promovare de către partenerii săi media

 

Urmăriți-ne pe site (https://cfir.ro/), newsletterul săptămânal și/sau social media: linkedin, twitter, facebook, youtube și instagram pentru a afla noutăți despre Târgul de Carieră Feroviară în România.

Pentru mai multe informații despre târg, ne puteți contacta la adresa de email targ@cfir.ro sau prin chat-ul de pe site www.cfir.ro. Vom răspunde în intervalul orar 9 – 17, de luni până vineri.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share